top of page

Idrætsforeninger klar til tættere samarbejde

Foreningerne og ICV rykker allerede sammen i stort fælles telt til Vrå Marked i augustAf Niels Henriksen


Mens idrætsklubber landet over bløder medlemmer, ikke mindst som følge af corona-epidemien, klarer idrætsforeningerne sig i Vrå rigtigt godt. Alligevel har Vrå-Børglum Idrætsforening, Vrå Gymnastikforening, Vrå Badminton Klub og Vrå Tennis Klub sammen med Idrætscenter Vendsyssel nikket ja til et tættere samarbejde. Formålet er at få endnu flere børn og unge til at dyrke idræt i Vrå. Om de vælger den ene eller den anden idrætsgren er for så vidt ligegyldigt.

- Tilsammen repræsenterer de fire foreninger omkring 880


medlemmer, men en analyse viser, at potentialet er mange gange større, kunne Carina Bæk fortælle på et fællesmøde i ICV. Hun er foreningskonsulent med idrætscentret som arbejdssted og samtidig til rådighed for foreningerne med sparring og praktisk hjælp.


Vrå Marked


På mødet blev drøftet forskellige muligheder for samarbejde, og i første omgang blev foreningerne sammen med ICV enige om at vise flaget på én stor stand på Vrå Marked den 13. august. Her vil foreningerne markedsføre sig samlet og hver for sig. Der lægges op til bl.a. sjove konkurrencer, præsentation af idrætsgrene og uddeling af informationsmateriale.

Med et helt nyt Vrå Børne- og Kulturhus fysisk bygget sammen med Idrætscenter Vendsyssel ligger det naturligvis lige til højrebenet at indlede et samarbejde på tværs af foreningerne og de to institutioner. Flere forslag var oppe at vende, og umiddelbart var der stor interesse for et seks ugers forløb, hvor børnene får mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med håndbold, badminton, tennis, gymnastik, fodbold og volley og basketball.


Forenings SFO


Herudover er foreningerne inviteret til et møde med Vrå Børne- og Kulturhus, hvor projektet Forenings SFO skal diskuteres. Forenings SFO er søsat af DGI og giver mulighed for, at børn i SFO kan træne idræt i foreningsregi, mens de går i SFO. Unge trænere vil træne børnene med tilstedeværelse af en voksen ressourceperson.

Foreningerne indgår allerede sammen med Idrætscenter Vendsyssel i et samarbejde, der bl.a. betyder, at det er muligt for børn og unge at købe en klubdragt, der er fælles for alle foreningerne, lige som der er udarbejdet fælles informationsmateriale.10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page